Hoppa till sidans innehåll

45 tränare utbildades i Växjö

09 DEC 2015 10:54
Den gångna helgen stod tränarna i fokus i Tennis Syd. Fredagens Chefstränarträff drog fulla hus i Växjö och följdes upp med två tränarkurser, Tennisens Plattform och TGU 1 med totalt 45 deltagare.
  • Skapad: 09 DEC 2015 10:54

Tennisens Plattform leddes av Karlskronas TK:s tränare Daniel Brodén som backades upp av Malmö TS tränare John Pöysti. Kursen genomfördes på Växjö TS och det vara också från klubben som de yngre spelare lånades till de praktiska momenten. Målet med kursen är att ge deltagarna grundläggande kunskaper i träningen av barn. Fokus ligger på röd nivå och såväl tennisteknik som barns utvecklingen har framtonade roller i kursmomenten.

På grannanmläggningen genomförde Helsingborgs TK:s Klubbchef Marcus Lindberg första helgen av TGU 1 kursen (andra helgen genomförs i Malmö). Temat på denna kurs ligger framförallt på orange och grön nivå. Kraven på kursdeltagarna är högre och de stimuleras till ett aktivt deltagande i from av att producera övningar och organsiera träningsupplägg.

Kurserna var de två sista under 2015 och totalt kan vi summer till att Tennis Syd under Ola Mårtensson ledning i år genomfört 9 tränarkurser med ca 150 deltagare.

Skribent: Christer Sjöö

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info