Hoppa till sidans innehåll

Fina prestationer i Sverigefinalen

03 JUL 2016 08:31
Sverigefinalen av Next Generation Cup som spelades veckan efter midsommar bjöd som väntat på många fina prestationer av spelarna i Tennis Syds lag.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2017 09:09

Som lag betonar vi hela tiden att det är viktigt att vi som grupp trivs, stöttar varandra och hjälper till att skapa en "go teamkänsla" för då kommer också de individuella resultaten att bli bättre. Genom att dela upp laget i mindre grupper, ge de äldsta spelarna en mentorsroll, köra teamlekar och tävlingar utanför tennisbanan och gemensamt träna fys varje dag växte den så önskade gruppsammanhållningen för varje dag. Detta avspeglade sig sedan som väntat i resultatlistorna för både singel och mixedspelet.

Av de 18 spelarna lyckades sex spelare kvalificera sig för semifinal i singeltävlingen. Två av dem mötte där varandra så av fem möjliga chanser gick fyra vidare till final vilket gjorde oss till den region med flest finalspelare. Väl i finalerna möttes återigen två spelare, så av tre möjliga vinstchansen lyckades laget bärga två guldmedaljer, Louise Wikander (IS Göta) i FS13 och Kevin Chahoud  (Falkenbergs TK) i PS15.

Utöver singelspelet hade laget också två spelare i mixedfinal, Louise Wikander (IS Göta) i par med Adam Granath (Helsingborgs TK). Tyvärr fick de där ge sig mot motståndarna från Tennis Mitt efter att ha haft matchbollar i andra set.

Ett stort tack till alla spelare, tränare och föräldrar som alla bidrog till att återigen göra Sverigefinalen till en oförglömlig vecka.

Vill du se mer från Sverigefinalen. Besök tävlingens officiella hemsida här.

Skribent: Christer Sjöö
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners

  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info