Hoppa till sidans innehåll

Hallandsklubbar i samarbete

08 AUG 2019 16:44
Tillsammans med SvTF Syd och Hallandsidrotten har Hallandsklubbarna Söndrums TK, Varbergs TK, Kungsbacka TK, Slöinge TK och Falkenbergs TK inlett projektet Lokala Next Generation Utbildningsläger för 10-åringar i Halland.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2019 16:44

Den 7 augusti träffades Niklas Börjesson, Kungsbacka TK, Calle Pihlblad, Falkenbergs TK, Micke Henriksson, Varbergs TK, Philip Cassel, Söndrums TK och SvTF Syds Johan Sjögren i Falkenberg för ett första planeringsmöte som resulterade i att vi under hösten 2019 och våren 2020 kommer att genomföra gemensamma läger. Målet med projektet är att träffarna ska bidra till att så många 10-åringar som möjligt ska fortsätta att spela tennis och att tävla i tennis på ett enkelt och naturligt vis. I samband med träffarna kommer mycket energi läggas på att deltagarna lär känna varandra samtidigt som de tränar poängspel i olika former i såväl singel som dubbel. Tränare från SvTF Syd och respektive klubb kommer att arbeta tillsammans under träffarna vilket också skapar ett bra forum för framtida samarbeten inom fler områden. Målgruppen är spelare som redan lärt sig serva, returnera och kan "hålla i bollen". Första lägret blir i Varberg den 19 oktober.

Liknade samarbete inleddes i våras tillsammans med Smålandsidrotten i Vetlanda och Tabergsdalen som samlade spelare och tränare från 7 klubbar och en tredje träff är nu inplanerad den 27 augusti i Oskarshamn med spelare och tränare från Kalmars TK, Westerviks TK och Oskarshamns TK. 

   

Skribent: Johan Sjögren
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info