Hoppa till sidans innehåll
Foto: Picasa

Inovativa klubbprojekt

19 MAJ 2016 06:02
För ett par helger sedan besökte Tennis Syd Slöinge TK efter en inbjudan av en av klubbens eldsjälar, Åsa Gunnarsson. Hon tillsammans med några andra i klubben har sedan ett drygt halvår startat ett integrationsprojekt för ensamkommande flyktingbarn.
  • Skapad: 19 MAJ 2016 06:02

Varje lördag erbjuds barnen att komma till Slöinge TK:s tennishall för att träna tennis, umgås med andra barn och därtill få möjligheten att utbilda sig i det svenska språket.

Åsa som är initiativtagare till projeket beskriver det som ett väldigt lyckat projekt. Barnen bara älskar att få röra sig och har upptäckt vår fantastiska idrott. De flesta kommer från Afganistan och är i gymnsieåldern. Som betraktare kan man bara imponeras av hur duktiga ungdomarena blivit på relativt kort tid. När de spelar använder de orange boll och då den är är lite långsammare än den hårda bollen blir duellerna långa och välspelade.

Vill du lyssna mer på vad Slöinge TK hittar på rekommenderar vi ett besök på Tennis Syds Klubbledarträff den 20 juli i Båstad. Då kommer b.la. dess orförande att berätta om tillkomsten av deras hall som i princip finansierades utan att tära på det egna kapitalet.

 

Ödåkra TK erbjuder gratis träning

Ett annat projekt som också går i rekryteringen och tillgänglighetens tecken är Ödåkra TK:s sommarprijekt där de erbjuder gratis tennisträning hela sommaren. Totalt blir det 60 träningspass som kommer att vara tillgängliga för barn och ungdomar i Helsingborgstrakten.

Vill du läsa mer om klubbens unika satsning, klicka här.

Danijel

Danijel Krstevski, 10 år, en av klubbens många duktiga tennisspelare

Skribent: Christer Sjöö

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners

  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info