Hoppa till sidans innehåll

Inspiration i Oslo

14 APR 2015 15:18
I jakten på kunskap och att bli bättre som tränare besökte Tennis Syd i helgen Norges Tennisförbunds tränarkonferens som detta år mönstrade ett starkt startfält med bland annat Carl Maes (Kim Clijsters tränare) och Mike Barrel (Kids tennis U10).
  • Skapad: 14 APR 2015 15:18

Konferensprogrammet var minst sagt fullspäckat med 30 minuters föreläsningar från nio på morgonen till tio på kvällen. Det är självfallet svårt att summera intrycken i några få rader men här är iallafall några punkter som var genomgående och som fastnade på näthinnan (osorterat)...

... att det på dessa seminarier nuförtiden talas mindre om forehand och backahands men desto mer om träningsmiljöer och vad som motiverar spelarna.

... att världens tennisnationer fokuserar mycket på sina propgram för de yngre barnen och att detta kräver stora kunskaper om hur de tänker och utvecklas.

... att den moderna teknologin som exempelvis ipads, smartphones kan och måste integreras i träningen då det är ungdomarnas vardag.

... att tävlingsmomentet är viktigt men att de i barn och ungdomsåren måste ses som inlärningsmiljöer och inte som prestationsmiljöer.

... att den fysika träningen är enormt viktigt i alla utvecklingsstadier. Det gäller att i första hand bygga en atlet som sedan utvecklas till en tennisspelare och inte tvärtom. Understrykas skall också att utveckling avseende träningsmetoder för den fysiska träningen också genomgått en enorm utveckling.

En av föreläsarna, Kenneth Bastiens (Beligen) kan du själv få se om du beger dig till vår Chefstränarträff i Jönköping den 29 maj.

Skribent: Christer Sjöö

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners

  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info