Hoppa till sidans innehåll

Ny verksamhetschef i Tennis Syd

01 DEC 2016 14:30
Johan Sjögren har anställts som ny verksamhetschef för Svensk Tennis Syd. Han efterträder därmed Christer Sjöö, som i september blev ny generalsekreterare i Svenska Tennisförbundet.
  • Skapad: 01 DEC 2016 14:30

Johan har under de senaste sju åren varit sportchef inom Svenska Tennisförbundet och hade dessförinnan motsvarande befattning inom dansk tennis under lika lång tid. Han är 53 år, utbildad idrottslärare och har under större delen av sin yrkeskarriär varit verksam på olika nivåer inom tennisen. Under början av 80-talet tillhörde han elitskiktet i Sverige som spelare.

-Jag är glad över att få den här möjligheten och ser verkligen fram emot att vara delaktig i utvecklingen av Tennis Syds medlemsklubbar. I mina tidigare arbeten har jag haft som min främsta uppgift att leda utvecklingen av den yttersta eliten, medan jag i min nya roll får möjligheten att hjälpa våra klubbar att skapa förutsättningar för att så många som möjligt får uppleva glädjen med att spela tennis och fortsätta med det så länge som möjligt. Vilket i sin tur ökar förutsättningarna för att på sikt få fram både toppspelare och alla andra kategorier av spelare. En fantastiskt intressant utmaning, samtidigt som jag ser det som en möjlighet att utveckla mig själv i min yrkesroll, säger Johan Sjögren till tennissyd.se.

-Vi är glada över att ha lyckats knyta Johan till oss och är övertygade om att han med sin gedigna tennisbakgrund, sina ledaregenskaper och sitt engagemang för sporten är rätt person att leda utvecklingen av Tennis Syd och våra medlemsklubbar, säger Mats Radhammar, ordförande i Svensk Tennis Syd.

-Från att ha byggt upp en stabil basverksamhet, som främst har varit riktad mot spelare och tränare, går vi nu in i en fas där vi, förutom att bibehålla och utveckla denna bas, skall satsa mycket tid och kraft på att hjälpa våra klubbar att ta nästa steg. Att i denna fas få tillgång till Johans kunskap, erfarenhet och vilja att utvecklas känns oerhört stimulerande för organisationen, avslutar Mats Radhammar.

Skribent: Mats Carlsson
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info