Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning 2021

27 DEC 2021 11:20
2021 har varit ett omskakande år. Trots detta har vi lyckats genomföra många av de aktiviteter som var inplanerade. Här nedan följer en kortare sammanfattning över året som gått.
  • Uppdaterad: 27 DEC 2021 11:20

Trots att vi behövde ställa om verksamheten efter nya riktlinjer och krav pga. pandemin har vi ett högt medlemsantal och full verksamhet hos många av klubbarna i regionen vilket ger en bra grund nu när Game Change 2030 har sjösatts.

102 klubbar deltog med aktiviteter på Tennisens Dag den 21 augusti varav 40 klubbar var från region Syd. SvTF Syd´s klubbledarträff i samband med Swedish Open i Båstad ställdes tyvärr in pga. pandemin men vårens klubbtränarträff genomfördes digitalt den 5 mars och samlade drygt femtiotalet tränare från 35 av regionens föreningar. Under hösten genomfördes flertalet digitala klubbträffar i distrikten där också respektive RF/SISU deltog.

14 regionala och lokala Next Generation Utbildningsläger arrangerades under året för 130 deltagare i åldrarna 10-15 år. SvTF Syds representationslag vann för andra gången både Sofias Cup och Pirres Pokal under ett och samma år. I Elite Hotels Next Generation vann SvTF Syds trupp sju av tolv klasser. På utbildningssidan har vi genomfört fem kurser i tennisens grundtränarutbildning Plattformen, tre TGU 1 utbildningar, tre Tävlingsledarutbildningar (Grund) och en Förbundstävlingsledarutbildning.

Tyvärr ställdes SvTF Syds regionserier in mitt under inomhussäsongen 2020/2021 pga. pandemin. Därför tog SvTF Syd beslut om att rabattera anmälningsavgifterna med 50 % för allt seriespel i Svenska Tennisligan, STL inomhussäsongen 2021/2022. Totalt har 28 klubbar, vilket motsvarar 21 % av regionens antal klubbar, anmält 136 lag till STL. 
 
138 tävlingar har spelats i SO Touren vilket är ett nytt rekord som vi hoppas ska slås redan i 2022. Landskapsmästerskapen inomhus ställdes tyvärr in men kunde genomföras utomhus. Nytt för i år var Regionmästerskapen som genomfördes utomhus för juniorer, seniorer och veteraner på Båstad Sportcenter. Därutöver har vi skapat nya tävlingar genom Tennis Pokalen och SvTF Syds Junior Cup. Elite Hotels Next Generation samlade över 500 deltagare i regionens åtta zoner när tävlingen firade 50 års jubileum ett år försenat.
 
Efter fem år är det dags att tacka för mig. Det har varit fem spännande år som spindeln i nätet för SvTF Syds verksamhet vars ekonomi nu är mycket stabil. Vill tacka alla er klubbledare, klubbtränare och inte minst alla spelare som jag fått förmånen att träffa och arbeta med under åren i samband med våra aktiviteter. Avslutningsvis vill jag rikta ett stort tack till min kollega Magnus Hansson, våra kursledare och tränare, SvTF Syds styrelse, våra samarbetspartners MatchI, Wilson och RC för bra samarbete under åren. Ser nu framemot arbetet som sportchef för Båstad TS där jag börjar efter nyår.
 
Bästa Tennishälsningar

Johan Sjögren

Skribent: Johan Sjögren
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på... 

    

RM På gång !

Här betäller du priser

 

 

  Tävlings information

                                                                          Utvärdering SO Tour 

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel STL

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ola.svantesson@gmail...

Se all info