Hoppa till sidans innehåll

Tillbakablick 2020

18 DEC 2020 14:31
Det har på många sätt varit ett omskakande år. Ser vi bara till tennisen så har Pandemin inneburit en del inställda tävlingar, träningar, utbildningar och andra aktiviteter. Samtidigt har det på många ställen spelats mer tennis än på länge.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2020 14:31

Ja, det har spelats mer tennis på våra banor än på många år. Antalet elever till tennisskolorna har ökat och likaså ser vi dessutom en prel. medlemsökning samtidigt som många tävlingar under sommaren hade fler deltagare än före pandemin.

Gällande SvTF Syds aktiviteter så har de flesta av våra inplanerad aktiviteter kunnat genomföras. 

Elfte upplagan av SvTF Syds klubbledarträff i samband med Swedish Open i Båstad fick dock ställas in. Men vårens klubbtränarträff genomfördes i Växjö den 6 mars och samlade drygt trettiotalet tränare från ett tjugotal av regionens föreningar.

Tjugo regionala och lokala Next Generation Utbildningsläger arrangerades under året för 240 deltagare i åldrarna 10-15 år.

SvTF Syds representationslag vann för första gången både Sofias Cup, vilket var tredje gången i rad och Pirres Pokal under ett och samma år medan Sverigefinalen i Elite Hotels Next Generation och våra vänskapsmatcher tyvärr fick ställas in.

På utbildningssidan har fem kurser i tennisens grundtränarutbildning Plattformen, två TGU 1 utbildningar och tre Tävlingsledarutbildningar samt en Fortbildningskurs i Tournament Planner genomförts. Totalt har 200 deltagare varit med. 

Inom området för tävling och seriespel var 522 lag med i SvTF Syds serier med ca. 2.500 spelare. Tyvärr fick alla senior och veteranserier ställas in. 83 tävlingar har spelats i SO Touren. Landskapsmästerskapen inomhus och utomhus samt Wilson Junior Masters 12 genomfördes enligt planerna medan vi tyvärr fick ställa in zon och regionspelet i Elite Hotels Next Generation. Då årets JSM Race och dess slutspel ställdes in samtidigt som deltävlingarna fortfarande genomfördes som enskilda tävlingar tog SvTF Syd initiativet med kort varsel att i slutet av augusti arrangera ett motsvarande regionalt slutspel i Skummeslöv för åtta spelare i klasserna 14, 16 och 18 år.

SvTF och SvTF Syds gemensamma klubbturné under hösten landade i Jönköping, Falkenberg och i Malmö. Turnéns tre stopp i regionen samlade sextiotalet deltagare från över tjugo av regionens föreningar. Klubbturnéns syfte var att skapa underlag för svensk tennis kommande färdriktning Game Change 2030. 

Snart väntar ett nytt år som förhoppningsvis kommer att innebära att vi får vara krya och friska så vi kan spela mycket tennis tillsammans både inomhus och utomhus. På styrelsens och kansliets vägnar ber jag få önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt år på och utanför banan.

Johan Sjögren 

 

Skribent: Johan Sjögren
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på... 

    

RM På gång !

Här betäller du priser

 

 

  Tävlings information

                                                                          Utvärdering SO Tour 

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel STL

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ola.svantesson@gmail...

Se all info