Hoppa till sidans innehåll

Är du eller dina barn sugna på att börja tävla?

08 FEB 2021 11:17
Tennis är en levande tävlingsidrott. Tävlingsmomentet utvecklar utövare på alla nivåer – att spela matcher och tävlingar är något alla kan prova på och är inte exklusivt för ”den som satsar på tennis”. Här kan du läsa mer om hur du går till väga.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2021 11:17

Tennis är en levande tävlingsidrott. Tävlingsmomentet utvecklar utövare på alla nivåer – att spela matcher och tävlingar är något alla kan prova på och är inte exklusivt för ”den som satsar på tennis”. Därför viktigt att tränare och klubbar stöttar unga spelare och deras föräldrar men också äldre spelare extra mycket när man börjar tävla. Många klubbar har därför genomgångar för sina spelares föräldrar ett par gånger om året vad som gäller när man börjar spela vänskapsmatcher, SO Touren, serier och tävlingar.

Det finns tävlingsklasser för alla nivåer och åldrar, våra allra yngsta tävlingsspelare är under tio år upp till de äldsta över 85 år. Du kan spela matcher i mer eller mindre organiserade former. Så kallade sanktionerade tävlingar, det vill säga officiella tävlingar som är godkända på förbundsnivå, kräver att spelaren har en licens. Det arrangeras ca. 600 sanktionerade tävlingar på klubb-, region- och förbundsnivå i hela landet och totalt spelades drygt 70 000 matcher i dessa tävlingar. Alla sanktionerade tävlingar finns publicerade på tennisens tävlingssida Tävling Online.

Genom att följa länken https://www.tennis.se/tavlingar/att-tavla/ på SvTF´s hemsida hittar du som spelare, tränare och förälder information som är bra att känna till när man vill börja tävla och hur du går till väga för att komma igång.

Lycka till!

Skribent: Johan Sjögren
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på... 

    

RM På gång !

Här betäller du priser

 

 

  Tävlings information

                                                                          Utvärdering SO Tour 

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel STL

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ola.svantesson@gmail...

Se all info