Hoppa till sidans innehåll

Året som kommer !!

23 APR 2022 17:08
Vi börjar närma oss ett normalare tennisår efter två märkliga år som för vissa har gett ett uppsving i verksamheten och för andra har det varit väldigt tufft.
  • Skapad: 23 APR 2022 17:08

Året som kommer!

Vi börjar närma oss ett normalare tennisår efter två märkliga år som för vissa har gett ett uppsving i verksamheten och för andra har det varit väldigt tufft. Jag har varit på ett flertal RF-SISU möten den senaste månaden och det är inom idrotts Sverige även där väldigt olika hur dessa två åren har varit för deras verksamheter. Men det som alla är överens om är att vi har klarat unga barns aktiviteter ganska bra hyggligt. De vuxna har ofta hittat vägar till sina aktiviteter eller hittat nya. MEN, alla inklusive RF ser att vi har inom alla idrotter tappat några åldersgrupper i gruppen 13-18 år. Här har vi alla ett gemensamt intresse att försöka få dessa ungdomar tillbaka i tennisen. Vi behöver funktionärer framöver i alla positioner, tränare, ledare, domare, styrelsemedlemmar mm. Här behöver vi alla hjälpas åt med idéer och aktiviteter för att få dessa ungdomar tillbaka till tennisen. Seriespel? Klubbutbyten? Korta helgtävlingar på instegsnivå med många matcher för alla?

I Game Change 2030 är utbildningsfrågan viktig och en av de som prioriterades högst av oss alla i förberedelsearbetet. Nu kommer vi i gång med de nya utbildningarna på tränarsidan. Bastränarutbildningen och Multi Skillz utbildningen. Se mer om detta på hemsidan och på Tennis.se. Detta blir spännande att följa och vi kommer efterhand försöka utöka utbildningsstaben i Syd så att fler kan genomföra dessa utbildningar på sikt.

Vi hoppas att vi kan komma i gång med ett normalt tävlingsprogram inför sommaren vilket är efterlängtat av många. Både klubbar och spelare. Suget efter att få tävla är stort. STL, vårt seriespel är snart inne på sitt andra år och även här hoppas vi kunna köra som normalt från och med utesäsongen. Vi har lagt till några åldersgrupper inför utesäsongen och hoppas kunna nå fler grupper som ser seriespelet som ett bra insteg till sitt tävlande. Här vill jag slå ett slag för seriespelet som är ett enkelt sätt att komma i gång med sitt tävlande, men också ett roligt sätt att lära känna kompisar i sin närmaste omgivning. Därför är det speciellt viktigt att vi alla använder möjligheten med seriespelet och ju fler lag vi samlar ju kortare resväg får vi till matcherna vilket jag hör som ett argument att inte spela i serierna!!

 Vi kör på med begränsad styrka på kansliet till 1 augusti då Johan Sjögren kommer tillbaks som Regionchef i Syd. Det ser vi framemot.

Ha en bra vår och spela mycket tennis!!

Vänliga hälsningar

Ordförande Ola Svantesson

Skribent: Magnus Hansson
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på... 

    

RM På gång !

Här betäller du priser

 

 

  Tävlings information

                                                                          Utvärdering SO Tour 

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel STL

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ola.svantesson@gmail...

Se all info