Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte och ljusare framtid!

20 APR 2022 16:04
Jag tänkte summera lite från vårt årsmöte. Årsmötet hölls för tredje gången digitalt och det finns fördelar med att ha det digitalt men vi saknar möjligheten att träffas i verkligheten.
  • Uppdaterad: 20 APR 2022 16:04

Hej tennisvänner.

Jag tänkte summera lite från vårt årsmöte. Årsmötet hölls för tredje gången digitalt och det finns fördelar med att ha det digitalt men vi saknar möjligheten att träffas i verkligheten. Vi funderar på en kombination av det fysiska mötet och att kunna delta på distans för att fler klubbar skall kunna ha möjligheten att kunna vara med. Årsmötet inleddes med en tyst minut för två eldsjälar inom svensk tennis som under våren gått bort. Joakim Bergquist, Slöinge Tennisklubb och Janne Immonen, Fair Play Tennisklubb och dessutom medlem i styrelsen för Svenska tennisförbundet Syd sedan många år.

Årsmötet genomfördes utan några större överraskningar och styrelsen fick ansvarsfrihet för det gånga året. Ekonomin är god och vi har ambitioner om att stärka upp verksamheten under året och öka aktiviteten ut mot ut mot klubbarna under hösten. Johan Sjögren kommer in som nygammal regionchef 1 augusti och då tar detta arbete sin början.

Ola Svantesson valdes om som ordförande för ett år. Styrelsen förändrades från att ha 7 ledamöter och en suppleant till 8 styrelseledamöter som väljs vart annat år. Styrelsen består av 4 kvinnliga och 4 manliga ledamöter plus ordförande. Nya i styrelsen är Malin Allgurin från Tabergsdalen TK och Marcus Carlsson från Helsingborg TK.

Valberedningen valdes om men här söker vi med ljus och lykta efter en kvinnlig ledamot för att komma upp i 4 ledamöter som är det antal vi skall ha enligt stadgarna. Det är viktigt att vi klubbar tar valberedningens uppdrag som en viktigt grund för en bra styrelse. Här behöver vi er hjälp.

Mötet avlutades med avtackning av Håkan Harvigsson från styrelsen samt en massa utmärkelser.
Årets stipendier till satsande 17 åringar gick till Emma Lindh, Fair Play TK samt Linus Olausson, Kalmar TK. Både erhåller 25 000 kronor för internationellt tävlande. Bifogat finner ni en kort video från dem båda. Årets överraskning gick till Eslövs TK för en numera viral händelse med en spelare på deras seriematch som setts av väldigt många och har fått uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser. Roligt och god PR för svensk tennis. Bifogat finner ni klippet från den händelsen.

Årets överraskning se film

Årets Stependiat Linus Olausson se film

Årets Stependiat Emma Lindh se film

Åters prestation Cajsa Henneman se film

Årets prestation Tilda Larsson se film


Årets prestation gick till två personer eftersom jag missade en nominering från Caijsa Hennemann, Helsingborg TK som tilldelas ett av prisen för framgångar internationellt och senaste veckan som ankare i BJC i Turkiet där vi klarade oss kvar i Div 1. Det andra priset går till Tilda Larsson, Fair Play TK för att ha utmärkt sig i både svenska och internationella juniortävlingar under 2021 och 2022. Bifogat finner ni en kort video från dem båda.

Årets klubb gick till Fair Play TK.

Och årets medlemsökning i faktiska tal, Kalmar TK, Svedala TK och Smålandsstenar TK.

Och i procent räknat så kommer Vetlanda TK, Lammhult Tigers TK och Ljungvalla TK för andra året i rad.
 
GRATTIS ALLA pristagare.

Jag tackar för ert förtroende som ordförande! Hälsar Ola Svantesson

Skribent: Magnus Hansson
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på... 

    

RM På gång !

Här betäller du priser

 

 

  Tävlings information

                                                                          Utvärdering SO Tour 

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel STL

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ola.svantesson@gmail...

Se all info