Hoppa till sidans innehåll

Corona viruset - Uppdatering gällande arrangemang och daglig verksamhet i förening

02 APR 2020 15:40
Den 27 mars beslutade regeringen att införa förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 personer. Det nya förbudet gäller från den 29 mars och tills vidare. Fö
  • Skapad: 02 APR 2020 15:40

Den 27 mars beslutade regeringen att införa förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 personer. Det nya förbudet gäller från den 29 mars och tills vidare. Förbudet är en skärpning av regeringsbeslutet från den 11 mars då maxgränsen var 500 personer. Syftet med att sänka den tillåtna gränsen för antalet deltagare från 500 till 50 är att minska takten på smittspridningen i samhället.

För tennisen innebär regeringens beslut, i stort, att alla tävlingar och uppvisningar som samlar 50 eller fler personer på samma plats vid samma tidpunkt är förbjudna. I begreppet deltagare inräknas enligt huvudregeln de personer som samtidigt besöker evenemanget – dock inte de tävlande eller funktionärer eftersom det är åskådarna som utgör den större folksamlingen. Se ytterligare information på Polismyndighetens webbplats. Vi uppmanar alla arrangörer att göra en noggrann riskbedömning och anpassa arrangemanget efter gällande rekommendationer för att minska smittorisken.

Den 13 mars kom Folkhälsomyndigheten med vägledning för de evenemang och sammankomster (möten, konferenser etc.) som inte omfattas av regeringens förbud av det tillåtna antalet deltagare. I Folkhälsomyndighetens vägledning finns allmänna åtgärder för att minska spridningsrisken och en checklista för riskbedömning.

Förbudet mot sammankomster med över 50 personer gäller däremot inte träningsverksamhet i en förening, för dess medlemmar. Men fortsatt gäller att föreningen ska göra en noggrann riskbedömning och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för idrott.

Folkhälsomyndigheten har betonat vikten av fortsatt fysisk aktivitet för att främja hälsan. Den 24 mars kom myndigheten med förtydligande rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar med budskapet att idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men med försiktighet. Det är upp till varje förening att själv utifrån sina förutsättningar och verksamhet fatta sunda beslut för att minska smittorisken i den dagliga föreningsverksamheten. Svenska Tennisförbundet fungerar här som stöd till föreningarna.

Aktiviteter som påverkas

Förbundsstyrelsen har beslutat att ställa in alla planerade landslagsaktiviteter och nationella utbildningsaktiviteter under mars och april månad. Därtill ställs ett antal tävlingsarrangemang in, däribland junior-SM inomhus i Göteborg. Svenska Tennisförbundets medicinska råd har avrått från att genomföra arrangemanget och styrelsen har fattat beslutet att ställa in mästerskapet för att minska resandet och risken för smittspridning.

Styrelsen har också beslutat att senarelägga förbundsmötet 2020. Listan nedan redovisar vilka arrangemang som påverkas. Eventuella ytterligare förändringar och nya datum för senarelagda arrangemang kommuniceras så snart dessa är fastställda.

Förbundsstyrelsen tar situationen på stort allvar, följer utvecklingen noga och är beredd att fatta snabba beslut utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut.

 

Skribent: Johan Sjögren
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                              

                                                    Utvärdering SO Tour 

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info