Hoppa till sidans innehåll

Föräldracoaching i Växjö

12 APR 2016 15:28
Utbildningslägren rullar vidare. I helgen var det dags för Nivå 3 alltså pojkar födda 2003. Denna gång tillsammans med deras klubbtränare och föräldrar.
  • Skapad: 12 APR 2016 15:28

Fjorton spelare slöt upp till Södra Climate Arena och hälsades där välkomna av Tennis Syds Ola Mårtensson och Pontus Bergevi tillsammans med Ready Play TA:s Calle Hageskog, Stefan Edberg och Magnus Larsson. Med som tränare på lägret var också den mycket duktige tranieetränaren Anton Appelgren från Åkarp-Burlövs TK.

Pontus stod som ansvarig för träningsupplägget som denna gång fokuserade på tempoväxlingar, serve/retur och spelarnas position i banan. Calle hade på fredagen ansvaret för klubbtränarna och de analyserade spelarna med hjälp av systemet Play Sight och därefter pratade de coaching och ledarskap. På söndagen var det sedan föräldrarnas tur att få coaching av Ola, som satte fokus på den långsiktiga och hållbara utvecklingen. Förutom föreläsning och diskussioner fick föräldrarna också göra övningar tillsammans med sina tennisspelande barn.

Stefan och Magnus var också med och pratade med tränarna och föräldrarna och några av spelarna fick också chansen att slå några bollar med dessa tennislegendarer.

Efter tre intensiva dagar vände såväl spelare, tränare som föräldrar hemåt, mycket nöjda och förhoppningsvis väldigt inspirerande.

Nu laddar Tennis Syd om för att till nästa helg hälsa flickor födda 2003 välkomna till vårens sista läger.

 

IMG_2145

Skribent: Christer Sjöö

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners

  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info