Hoppa till sidans innehåll

Föreläsning - Att som idrottsledare möta barn på flykt

14 FEB 2018 08:55
I samarbete med Svensk Tennis Syd och Skåneidrotten inbjuder Kristianstads Tennisklubb som ingår i Tennis Syds Integrationsprojekt till en föreläsning på temat Att som idrottsledare torsdagen den 22 februari kl. 18-21.
  • Skapad: 14 FEB 2018 08:55

Det befinner sig många miljoner människor på flykt från sina hem runt om ivärlden. En del av dem säker asyl i Sverige och några av dem är ensamstående barn.

SISU Idrottsutbildarna Skåne och det skånska föreningslivet kan göra skillnad för dessa människor.Inte för att idrott är lösningen på deras situation utan för att vi kan erbjuda en rolig sysselsättning, en hälsosam aktiv fritid och en gemenskap i en föreningen som en väg in i det svenska samhället. Våra klubbar har dock inte alltid kunskap om hur man ska hantera denna grupp av människor samt de utmaningar som det innebär.

Föreläsningens syfte: SISU Skåne har skapat en utbildning som ger våra klubbar stöd kring hur man som idrottsledare kan förbereda sig på att ta emot barn på flykt. Genom idrott och rörelse får ledaren redskap att kommunicera med dessa barn. 

Föreläsningen innehåller Bakgrundsinformation, Bemötande och Värderingsövningar/Case. Föreläsningen omfattar 3 utbildningstimmar och målgruppen är Aktivitet- och organisationsledare i föreningen.

Välkomna!

Skribent: Johan Sjögren
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners

  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info