Hoppa till sidans innehåll

Information från Svensk Tennis Syds ordförande

07 MAR 2019 10:00
Som vi informerat om tidigare så har Svenska Tennisförbundet initierat en översyn och modernisering avseende Svensk Tennis organisation.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2019 10:00

Svenska Tennisförbundet har initierat en översyn och modernisering avseende Svensk Tennis organisation. Bland annat så har förbundet under året (2018) skickat ut en enkät där klubbarna uppmanades att ge sin syn. Förbund och regioner har under året aktivt arbetat med självbilder, funktioner, styrning mm.

Svensk Tennis Syd har aktivt deltagit i processen och är liksom Tennis Sverige i övrigt övertygade om att organisationen kan effektiviseras och att resurser kan bli bättre utnyttjade.

Förbund och region har nu en plan för förändringar inom ett antal funktioner samt inlett diskussioner om den så viktiga styrnings- och ledningsfrågan. Det är många viljor, vilket i sig är bra för då blir det grundlig genomgång där man vänder på de flesta stenarna. Tennis Syd är som tidigare meddelats förändringsbenägna då vår egen självbild visar att resurserna kan användas bättre för att utveckla svensk tennis. Hur vi sedan förändrar och i vilket tempo det får processen utvisa.

Till vårt årsmöte så kommer generalsekreterare Christer Sjöö att närvara vilket borgar för intressanta diskussioner och en ordentlig nulägesanalys. Bland annat kommer han att informera på ett samlat sätt hur klubbarna ser på behov och annat utifrån inkomna enkätsvar. 

Till förbundets årsmöte så kommer det troligen att läggas fram ett förslag om ny avgiftsstruktur. En avgiftshöjning är aviserad. Tennis Syds styrelse kommer på styrelsemöte att enas om en rekommendation i frågan som snarast därefter kommer att presenteras på Tennis Syds hemsida och distribueras ut till klubbarna senast en vecka innan årsmötet.

Med dessa rader hoppas jag att vi har väckt intresse för vårt årsmöte lördagen den 30 mars. Din klubbs åsikt är viktig för svensk tennis framtid och Tennis Syds approach på förbundsmötet i Göteborg.

Vi ses på Fair Play Stadion!

Tennishälsningar å styrelsens vägnar

Lars Ekdahl                                                                                    

Ordförande Svensk Tennis Syd

Skribent: Johan Sjögren
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info