Hoppa till sidans innehåll

Intensiv start på 2017 för Tennis Syd

23 FEB 2017 18:36
Johan Sjögren och hans team har startat det nya året i ett högt tempo, med ett stort antal klubbesök och utbildningsläger, men också en del annat. Och intensiteten lär hålla i sig. I artikeln finns en summering av vad som har hänt hittills.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2017 09:09

Klubbutveckling

Tennis Syds ambition är att inför sommaren träffa 30 %, d v s ett femtiotal, av regionens klubbar. Träffarna riktar sig till klubbarnas personal och styrelser.

- Syftet med mötena är att skapa oss en bild av respektive klubb genom att ta reda på fakta om verksamheten, titta på hur träningen bedrivs, ställa frågor kring ledning, administration, medlems- och spelarrekrytering, dropout i tidiga åldrar och hur man arbetar för att förhindra denna, kommunikation och marknadsföring m m, säger Tennis Syds verksamhetschef Johan Sjögren.

- Dessutom vill vi föra en diskussion kring följande: Vilka utmaningar står klubben inför? Vad fungerar bra och kan användas som ett gott exempel? Vad önskar man sig av Tennis Syd?

- I maj räknar vi med att ha träffat tillräckligt många av våra medlemsklubbar för att kunna identifiera de områden där behovet av stöd är störst. Vi räknar med att själva eller tillsammans med t ex idrottsförbunden, kunna erbjuda olika vägar för att lösa klubbarnas behov och önskemål. Detta kan vara stöd i form av individuell eller kollektiv klubbcoaching, utbildningar, grupper för erfarenhetsutbyten, förmedling av goda exempel etc., säger Johan Sjögren.

-Vid sommarens klubbledarträff planerar vi att presentera de aktiviteter som blir en följd av våra klubbmöten, och som vi hoppas kunna genomföra under hösten.

Johan har hittills träffat eller planerat in möten med följande klubbar:

ATL Lund
Bankeryds TK
Båstad TS
Dalby TK
Fair Play TK
Falkenbergs TK
Gislaveds TK
Helsingborgs TK
Höllvikens TK
Hörby-Höör TK
IS Göta Tennis
Jönköpings TK
Kalmar TK
Karlskrona TK
Kristianstads TK
Kungsbacka TK
Oskarshamns TK
Skanör-Falsterbo TK
Slöinge TK
Smålandsstenars TK
Svedala TK
Södra Sandby TK
Söndrums TK
Tabergsdalens TK
Trelleborgs TK
Varbergs TK
Veberöd TK
Westerviks TK
Vetlanda TK
Ystads TK
Åhus TK
Ängelholms TK

Teknikprojektet

Den 13-14/2 genomfördes den första delen av Tennis Syds Teknikprojekt.

- Vi har först och främst riktat oss till de av Tennis Syds klubbtränare som precis har genomfört TGU 3, säger Johan Sjögren, för att sedan fylla på med ytterligare tränare.

Följande tränare deltar i projektet vars återträff blir den 8-9/5:

Leo Öberg, Bankeryds TK
Mattias Svensson, Kronprinsens TK 
Edwin Sjögren, Båstad TS 
Johan Wilhelmsson, Karlskrona TK
Gaetan Blondeau, ATL Lund
Lars Malmgren, Kungsbacka TK  
André Schlyter, Ystad TK   
Micke Henriksson, Varbergs TK  
Ervin Duratovic, Svedala TK
Dobben Stanojevic, Falkenberg TK

Jonas Svensson, SvTF
Fredrik Hörnell, SvTF
Peter Rejmer, SvTF

Johan Sjögren, Tennis Syd

TGU 1/Plattformen

Den 28-29/1 avslutades TGU 1 med 21 elever i Olympiahallen, Helsingborg, under ledning av Marcus Lindberg och Anna Nyman.

Den 1-2/4 genomförs Plattformen på och av Fair Play TK.

Utbildningsläger (Introduktionsläger)

- Tennis Syd har genomfört sex utbildningsläger för 12-, 13- och 14-åringar under de tre senaste helgerna. Totalt har 103 spelare deltagit. Duktiga tränare som unga Caroline Eriksson (studerar Idrottsvetenskap på Linneuniversitet), Magnus Larsson, Stefan Edberg, Henrik Holm, Lars-Anders Wahlgren och Christian Bergström har alla vid ett eller fler tillfällen varit med som tränare under dessa läger tillsammans med mig, säger Johan Sjögren.

Samtliga aktiviteter har genomförts i Växjö på Södra Climate Arena i samarbete med Ready Play Akademi.

- Till helgen har vi ytterligare två läger för 11-åringar med totalt 32 spelare, för att sedan ha en helg ledigt innan vi avslutar denna lägerperiod med två Introduktionsläger för 32 st 10-åringar den 11-12/3. Totalt kommer vi därmed ha träffat och tränat 167 juniorer i åldrarna 10-14 år från våra klubbar i Tennis Syd, avslutar Johan.

Övrigt

Magnus Hansson, med ansvar över framförallt Tävling och Utbildning, har kommit igång bra sedan han började. Magnus har inledningsvis fått fokusera mycket på att bl.a. styra upp Wilson Tour, IF SO Tour samt att få in alla sanktionsansökningar.

Christian Bergström med ansvar för framförallt Sport och utveckling börjar den 1/3 (tjuvstartade dock med att hjälpa till vid 14 åringarnas Utbildningsläger).

Skribent: Mats Carlsson
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info