Hoppa till sidans innehåll

Julhälsning 2017

14 DEC 2017 17:11
Här kommer en Julhälsning från Tennis Syd efter ett spännande tennisår med många aktiviteter och en ny laguppställning på personalsidan.
  • Skapad: 14 DEC 2017 17:11

Tennis Syd fick i början av året en ny laguppställning genom Magnus Hansson (tävling/utbildning), Christian Bergström (sport/utveckling), Roland Johansson (ekonomi) och Johan Sjögren (verksamhetschef). I samband med förändringarna i staben flyttades kansliet till Båstad Sportcenter.

Året inleddes med nästan 50 klubbesök med syfte att bl.a. göra en genomlysning över vilka krav och behov klubbarna har av framtida stöd från region och förbund. Under samma period genomfördes 10 NG Utbildningsläger på Ready Play Tennis Academy i Växjö för 200 spelare i åldrarna 10-14 år. Lika många läger har vi genomfört under hösten.

Lagom till utomhussäsongen var det återigen dags för årets NG Cup med 8 zon tävlingar och ett regionslutspel i Jönköping. Vi kan notera att 2017 års NG Cup hade 5 % fler deltagare än i 2016.

I samband med WTA tävlingen i Båstad Ericsson Open kom 70 deltagare till Tennis Syds årliga klubbledarträff. Sofia Arvidsson berättade om sina ungdomsår i Söndrums TK, vi fick goda exempel på verksamheter från Karlskrona TK, Svedala TK och Ödåkra TK samt att Grow in Sport Grow genom Lisa Skeppstedt och Mari Andersson berättade om hur vi i svensk tennis kan bli bättre på att inspirera våra flickor.

Under året har fyra kurser i tennisens grundtränarutbildning Plattformen genomförts i regionen med 135 deltagare samt tre TGU 1 utbildningar med 47 deltagare. 6 deltagare har gått Tävlingsledarutbildningen.

Över 600 lag har deltagit i Tennis Syds serier medan 250 spelare representerade sina klubbar i Juniorligan ute och inne. Totalt deltog 1.700 spelare i SO Tourens olika klasser. Nytt för 2018 är att SO Touren kommer att publiceras via Tävling online.

Övriga projekt som genomförts under 2017 är Teknikprojektet i samarbete med SvTF och vårt och Skåneidrottens Integrationsprojekt som vänder sig till 12 klubbar. Under hösten genomfördes en träff i Svedala och en i Lomma för Små Lirare samt pilotprojektet Styrelser på Träningsläger tillsammans med Skåneidrotten och klubbar i nord östra Skåne. Vi hoppas projektet ska komma igång i hela regionen under 2018. Under hösten följdes vårens klubbesök upp med samlade klubbträffar i Växjö och Lund med över 40 deltagare från olika delar av regionen. 

Vi tar nu sats mot ett nytt verksamhetsår och arbetar med en färdplan som är kopplad mot förbundets verksamhet och som kommer att presenteras på årsmötet i den 17 mars 2018.

Viktigt mål för Tennis Syd är att ha en balans i ekonomin för 2018 och vi har under hösten vidtagit åtgärder för att skapa förutsättningar för det. Lägerverksamheten kommer att fortsätta. Som en konsekvens av klubbträffarna kommer fokus under dessa läger att vara spelförståelse, taktik och speltips för både singel och dubbel. Vi räknar med att utveckla Tennis Syds serier, Wilson Junior Tour med slutspel, NG Cup och Landskapsmästerskapen samt fortsätta att delta i Pirres Pokal och Sofias Cup.

Vi ska fortsätta arrangera grundtränarutbildningarna Tennisens Plattform och TGU 1 samt olika steg för tävlingsledare och matchfunktionärer. Fokus på Föreningsutveckling är ett annat område som vi kommer att prioritera.

Under Program 2018 står årets aktivitetsplaner för första kvartalet.

Stort tack för i år, från Tennis Syds styrelse och personal önskar vi er alla en God Jul och Gott Nytt År!

Skribent: Johan Sjögren
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners

  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info