Hoppa till sidans innehåll

Lyckat Fair Play projekt i Malmö

20 NOV 2020 10:02
Fair Play TK tillsammans med sina samarbetspartners, bl.a. SvTF Syd, har gjort en stor insats för ett bättre Malmö. För fjärde året i rad genomförde klubben Tennis skapar Fair Play i hela Malmö
  • Uppdaterad: 20 NOV 2020 10:02

Fair Play TK tillsammans med sina samarbetspartners, bl.a. SvTF Syd, har gjort en stor insats för ett bättre Malmö. För fjärde året i rad genomförde klubben Tennis skapar Fair Play i hela Malmö– ett hållbart projekt som erbjöd gratis tennis hela sommaren och där 300 tennisracketar och 1200 bollar delades ut så att deltagarna kan fortsätta spela på egen hand efter sommaren. Deltagare som var med vid minst två tillfällen under sommaren fick ett tennisracket och fyra bollar.

Värdegrunden är viktig i Fair Play TK och därför delades också speciella värdegrundskort ut till alla som var med i Tennis skapar Fair Play i hela Malmö. Dessa kort finns på tre olika språk och lästes igenom av deltagarna innan aktiviteterna började. Målsättningen med projektet var att sprida en positiv värdegrund, aktivera så många som möjligt oavsett ålder, kön, religion och bakgrund i alla stadsdelar, sprida tennisen som idrott och nå nya målgrupper. 

Under slutet av maj och början av juni höll Fair Play TK Open House på sex olika asfaltsbanor runt om i Malmö, tre timmar per tillfälle. Introduktionsträffarna följdes sedan upp av aktiviteter under hela sommaren då tränare var på plats på varje asfaltsbana två timmar i veckan. Det kostade ingenting att vara med och utrustning fanns att låna.

Tennis skapar Fair Play i hela Malmö skedde i samarbete med Svenska Tennisförbundet Syd, Swedbank, Sparbanksstiftelsen Skåne, Sparbanksstiftelsen Finn, Förenade Bil, Wilson, SkandiaMäklarna Landgren, Student Consulting, CarpetVista, Crafoordska stiftelsen, Navigator, Ski & Work, Trafik & Fritid, Frese Skyltar, Malmö Stad, Danske Bank och aliveIP.

Se filmen om projektet här:

Tennis skapar Fair Play i hela Malmö.mp4

Skribent: Johan Sjögren
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på... 

    

RM På gång !

Anmäl dig här

Här betäller du priser

 

 

  Tävlings information

                                                                          Utvärdering SO Tour 

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel STL

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ola.svantesson@gmail...

Se all info