Hoppa till sidans innehåll

Min bästa match någonsin!

20 JAN 2015 20:14
Orden kommer från Olivia Pezo som är en av spelarna i Tennis Syds Klubbstödssatsning U15 och som just nu befinner sig i Vänersborg på deras Tennis Europe tävling.
  • Skapad: 20 JAN 2015 20:14

Hela aktiviteten inleddes egentligen i torsdags då satsningens 02:or samlades till ett Förläger inför Tennis Europe tävlingen i Vänersborg under ledning av Christer, Pontus och Ola. Där fick spelarna, Olle Sonesson (MBTK), Lukas Kristiansson (Söndrums TK), William Franzén (Vallda TK), Sebastian Lindh (Fair Play TK), Adam Heinonen (Växjö TS), Frida Bostrand (Fair Play TK) och Anna Opitz (MBTK) möjlighet att träna tillsammans samt få utbildning i olika scenarion som kan inträffa på Tennis Europe tävlingar. Träningen skedde i Båstad och i Ängelholm (filtunderlag, samma som i Vänersborg).

Anna och Frida      Förläger

Därefter tog Pontus med sig de spelare som skulle kvala till Vänersborg på fredagen och Christer anslöt sedan med huvudtävlingsspelarna på söndagen, då också 01:orna Oliva Pezo (Fair Play TK) och Hugo Regnér (Smålandsstenars TK) anslöt till truppen.

Samtliga 02:or gjorde genomgående bra insatser i tävlingen men naturligt märks det att de är ett år unga i klassen och saknar lite erfarenhet. Hugo och Olivia var i den situationen förra året men har under året byggt på sin erfarenhetsbank vilket också tydligt syns i deras spel.

Idag, onsdag var det dags för andra omgången i huvudtävlingen där Hugo ställdes mot Axel Olsson Mörk från Stockholm. En tuff motståndare på pappret men som inte hade mycket att sätta emot Hugos varierande spel. Vinst med 62 60. På samma sätt gick det för Olivia som besegrade Italiens tvåa (födda 02) med 61 60 efter storartat spel och som hon själv beskrev det, sin bästa match någonsin.

Imorgon väntar seedat motstånd i kvartsfinalerna. Det kommer krävas mycket av de båda spelarna, men kommer de upp på samma nivå som idag så har de en goda chanser till avancemang. Vi håller våra tummar...

Följ oss gärna på Instagram för löpande uppdateringar...klicka på ikonen till höger.

Pontus

 


Skribent: Christer Sjöö

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners

  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info