Hoppa till sidans innehåll

Nionde upplagan av Klubbledarträffen i Båstad

17 JUL 2018 17:23
I samband med Skistar Swedish Open bjöds Tennis Syds samtliga klubbledare in till en inspirations- och diskussionsdag på Båstads Sportcenter tisdagen den 17 juli. Dagens huvudtema var i enlighet med tidigare års träffar satt mot framtiden.
  • Uppdaterad: 17 JUL 2018 17:43

I samband med Skistar Swedish Open bjöds Tennis Syds samtliga klubbledare med såväl strategiska som operativa roller in till en inspirations- och diskussionsdag på Båstads Sportcenter tisdagen den 17 juli. 60-talet ledare deltog. Dagens huvudtema var i enlighet med tidigare års träffar satt mot framtiden.

Efter att Tennis Syds ordförande Lars Ekdahl hälsat alla deltagare välkomna informerade verksamhetschef Johan Sjögren om regionens verksamhet. 

Under rubriken ”Ett förbund i rörelse” berättade SvTF´s Generalsekreterare Christer Sjöö bl.a. om det förändringsarbete som just nu är igång för perioden 2018-2020. Förbundets tävlingsansvarige Henrik Odervall informerade om Tävlingsverksamheten 2018-2020, nytt ranking system, internationella tävlingar, nytt JSM format och arbetet med gemensamma framtida anmälningsavgifter (se Tennis Syds motion).  

Därefter fick vi en pratstund med Davis Cup spelaren och Sverigetrean Markus Eriksson som efter 10 år på touren gav oss en inblick på hur det är att vara professionell tennisspelare, dels när han är hemma och dels när han är ute på tävlingar. Davis Cup kapten Johan Hedsberg berättade om sin tid som kapten sedan 2017 som har inneburit 5-0 i matcher och om vår kommande motståndare Schweiz som Sverige möter på bortaplan i september. 

Sommarklubben Beddingestrands TK med över 600 medlemmar berättade genom Tommy Ljunggren om deras verksamhet medan Frida Grandt berättade om Tabergsdalens TK´s verksamhet med som år efter år har flertalet tävlingsspelare, serielag, tävlingar, frivilliga ledare, etc. Vilka klubbar!

Maria Hoffstein från Navigator avslutade förmiddagen med att berätta om hur en förening kan få till en flexibel, stabil och användarvänlig digital plattform. Här har vi mycket att lära.

Efter gemensam lunch blev det sedan tennis på Tennisstadion där vi fick se Mikael Ymer vinna första rundan i Skistar Swedish Open.

Stort tack till alla deltagare och föredragshållare!

 

 

Skribent: Johan Sjögren
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners

  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info