Hoppa till sidans innehåll

På besök i Belgien

02 JUL 2016 22:15
I höst startar Klubbutvecklingsprojektet Multi SkillZ som Tennis Syd kommer att driva i samarbete med tio klubbar och med ledning av den belgiske fystränaren och tillika grundare av konceptet, Kenneth Bastiensen.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2017 09:09

I förra veckan besökte Tennis Syd genom Ola, Pontus och Christer honom i hans hemstad Mechelen strax utanför Bryssel. Syftet med resan var att lägga planeringen inför projektstarten i augusti och besöka skolor som implemeterat Mutli SkillZ. Det var väldigt intressant att se hur det som Kenneth tidigare beskrivit i teorin nu också omsattes i praktiken. Förutom övningarna som vi sedan tidigare var bekanta med imponerade den genomtänkta organisationen och det ekonomiska upplägget som skapade ett positivt incitament för tränarna och ledarana. Mycket matnyttigt att ta med till projektets tio klubbar till hösten.

Utöver MultiSkillZ besöken gav Kenneth oss också en guidad tur till två av Belgiens främsta tennisakedemier, Wilson Tennis Acdemy Genk och Kim Clijsterns Tennis Academy. Två akademier som båda har som mål att fostra framtida stjärnor men med helt olika filosofier och innehåll. Gemensamt för akademierna var dock att de satsade i väldigt unga år, att det var relativt dyrt att träna där (10 000 - 20 000 kr/månad) och att upplägget och chefstränarnas filosofier var noga genomarbetade och följdes av alla tränare.Efter tre intensiva dagar vände vi tillbaka till Sverige, fyllda med inspiration som vi nu hoppas kunna omsätta i verksamheten och sprida vidare till tränare och klubbar i vår region.Skribent: Christer Sjöö
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners

  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info