Hoppa till sidans innehåll

Premiär för Beachtennis i Åhus

16 JUL 2015 15:29
I samband med Åhus Beachhandboll, en turnering som engagerar ca 1200 lag fick tennisen chansen att visa upp en ny företeelse, Beachtennis.
  • Skapad: 16 JUL 2015 15:29

Åhusspelarna Eric Samuelsson och Filip Bergevi tillsammans med förre världsspelaren och nuvarande klubbchefen i Båstad TS Henrik Holm äntrade centercourten strax före klockan fem i måndags för att där möta två av Danmarks bästa Beahctennisspelare.

Detta var första gången som Beachtennis presenteras i Sverige men det finns runt om i världen och vart officellt med i Internationella Tennisförbundet 2008. I årets VM deltog 28 nationer och sporten är på stark frammarsch.

Man spelar på en Beachvolleybollplan med ett nät som är 1.70 meter högt. Bollen är en miditennisboll (orange) och racketerna som man använder påminner om en Paddelracketen. Endast volley är tillåtet och räknesättet är detsamma som i vanlig tennis med den skillnaden att no ad scoring används samt att nätrullar på serven räknas.

Åhus TK hade initierat aktiviteten och på stranden intill deras utebanor kommer det nu att finnas en permanent bana för den som vill testa på. Förhoppningen är också att det till nästa år skall arrangeras en officell tävling i samband med Beachhandbollen.

Hur gick det då i landskampen? Jo, tillslut vann Sverige den avgörande poängen kanske på grund av att "expertkommentatorn" i tornet, Tennis Syds Christer Sjöö då tillät det svenska laget att spela med tre spelare på planen...

Skribent: Christer Sjöö

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners

  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info