Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Svenska Tennisförbundets årsmöte.

04 MAJ 2022 11:22
Rapport från Svenska Tennisförbundets årsmöte i Göteborg den 23 mars Vi har helgen den 22-23 mars deltagit i årsmötet i SvTF i Göteborg. Från Syd deltog 10 personer för att representera de 10 röster vi har på årsmötet
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2022 11:22

Rapport från Svenska Tennisförbundets årsmöte i Göteborg den 23 mars

Vi har helgen den 22-23 mars deltagit i årsmötet i SvTF i Göteborg. Från Syd deltog 10 personer för att representera de 10 röster vi har på årsmötet. Från Syd var Rikard Paulsson, Lomma Bjärred, Jens Björkman, Svedala, Håkan Harvigsson Åkarps TK, David Gustafsson, Fair Play TK, Ulf Pettersson, ATL Lund, Emil Holmgren, Växjö TS samt fyra personer från styrelsen i region syd, Lars-Göran Persson, Lena Widing, Veronica Vidarsson och Ola Svantesson.

Mötet inleddes på fredagen med genomgång av året som gått i mer detalj. Summerat har medlemsantalet ökat kraftigt och är det högsta antalet på många år vilket är väldigt positivt för svensk tennis. Variationerna inom landet är däremot stor och storstadsregionerna sticker ut som det stora vinnarna. Här har vi ett stort jobb att göra och vi vet att vi behöver bredden för att skapa svensk tennisframtid. Det är vårt stora uppdrag under de närmaste åren inom vår region, att stötta upp och motivera våra 130 klubbar till samarbete mellan klubbar och andra aktiviteter.

Sportsligt har vi framgångar på flera plan och det har tillsammans med medlemsökningen skapat en god ekonomi i förbundet. Det ger möjlighet till satsningar framöver vilket är mycket positivt. Vi har också haft en tydlig fokusering på övriga intäkter som sponsorer där ett arbete har pågått under en tid och nu börjar resultaten visa sig. Också en bidragande faktor till den goda ekonomin. Men det kommer alltid att bero på att vi skapar framgångar på banan som ger nya möjligheter och skapar intresse för tennisen.

Åsa Hedin valdes om som ordförande och styrelsen fick en ny medlem i Emil Holmgren från Växjö. Kul med en ny ung kraft att komplettera styrelsen med.

Utmärkelser delades ut och Syd fick ett flertal utmärkelser.

Största klubb: Fair Play TK

Bästa klubb i SM: Fair Play TK

Mest framgångsrika ungdomsarbete:Växjö TS

Silverplaketten: Janne Immonen (postumt) Endast 91 st utdelade på 100 år!!!

Tennis Europe Award: Anders Wennberg

Alla dessa har varit verksamma i Svenska Tennisförbundet Syd. GRATTIS till er alla.

Hälsar Ordförande Ola Svantesson

Skribent: Magnus Hansson
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på... 

    

RM På gång !

Här betäller du priser

 

 

  Tävlings information

                                                                          Utvärdering SO Tour 

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel STL

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ola.svantesson@gmail...

Se all info