Hoppa till sidans innehåll

Seger för F12 tjejerna!!!

02 NOV 2015 13:30
Förra helgen bärgade pojkarna Pirres Pokal till Syd. Denna helg var det F12 tjejernas tur och de ville inte vara sämre. Stockholm besegrades med 4-2 och vi kunde även detta veckoslut vända hem med en bländande guldmedalj runt halsen.
  • Skapad: 02 NOV 2015 13:30

Matchen avgjordes i sex delmatcher och inleddes med dubblarna på lördagen. Syd ställde upp med Klara Milicevic och Loiuse Wikander på första dubbel som fick möta Johanna Ström i par med Ida Johansson. Våra tjejer som är samspelade visade sig från sin bästa sida och vann övertygande med 6-0 6-1. I andra dubbeln förlorade sedan Josefin Andersson och Alice Widell mot Maria Petrovic och Tilde Klevby med 6-3 6-3 men trots förlusten en mycket bra insats av två spelare som har dubbeln naturligt i blodet.

 

På söndagen följde sedan singlarna där Klara Milicevic var först ut mot Maria Petrovic. Hon fortsatte där sitt fina spel från dagen innan och vann med 6-2 6-1. På banan bredvid kämpande Felicia Dervå mot Emma Persson och trots underläge med 4-0 i första set lyckades hon knipa första set med 7-6. Tyvärr orkade hon sedan inte fortsätta sitt fina spel i andra set och Emma vann det med 6-1 och sedan det avgörande matchtiebreaket med 10-7.

 

Ställningen alltså 2-2 inför de avgörande två singlarna där Louise Wikander ställdes mot Johanna Ström och Johanna Bernhold mot Nadja Mezan och det blev seger för båda efter två mycket stabila insatser. Louise vann med 7-5 6-3 och Johanna med 6-3 7-5. Segern med 4-2 var därmed klar!

Den sex timmmar långa bilresan blev därmed lätt och tjejerna sjöng i minibussen så att det hördes flera mil utanför mininbussen...

Vi vill också rikta ett stort tack till spelarnas tränare, Ulf/Dan i IS Göta, Pontus i Tabergsdalen och Martin/Carl i Kalmar och Samuel i Helsingborg. Ni har gjort ett fantastiskt arbete med spelarna!

Skribent: Christer Sjöö

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners

  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info