Hoppa till sidans innehåll

Skärpta restriktioner t.o.m. 24 januari 2021

23 DEC 2020 08:09
Med anledningen av den höga smittspridningen har regeringen och Folkhälsomyndigheten rekommenderat att stänga ned icke nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner till och med den 24 januari.
  • Uppdaterad: 23 DEC 2020 08:09

Med anledningen av den höga smittspridningen har regeringen och Folkhälsomyndigheten rekommenderat att stänga ned icke nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner till och med den 24 januari. Tennisklubbar som själva äger sina anläggningar ansvarar för beslut avseende öppethållande och verksamhet. 

Läget ser olika ut i olika delar av landet och SvTF uppmanar samtliga föreningar att hålla sig uppdaterade om vad som gäller i respektive kommun. 

Ansvarig för varje anläggning ska identifiera ett maxantal för hur många som får vistas där på en och samma gång. Trängsel får inte förekomma. 

Motion är viktigt för folkhälsan och träning är en prioriterad verksamhet även under pandemin. Idrottsutövande kan dock endast ske under förutsättning att det bedrivs ur smittskyddssynpunkt säkert sätt för samtliga inblandade. 

Svenska Tennisförbundet anser att tennis är ett ansvarsfullt och bra sätt att motionera. Både vid spontant och organiserat utövande ska nationella föreskrifter och allmänna råd följas. Som tillägg till dessa har SvTF under denna period med skärpta restriktioner följande tips till föreningar för att undvika trängsel:

• begränsa träningsgrupper till max 4 deltagare (inkl. ledare)

• att vid icke organiserat utövande uppmana till att endast spela singel 

• tydlig skyltning i tennishallen för att besökare ska kunna hålla avstånd – t.ex. om klubben har flera entréer, reservera en för ingång och en för utgång 

• ha olika starttider för spel och bokning av banor – t.ex. varannan bana startar varje heltimme, varannan varje halvtimme

• stänga ned gemensamma omklädningsrum

Se fler tips till utövare och föreningar samt aktuell information m.a.a. covid-19-pandemin på tennis.se/coronavirus.

Gällande nationella föreskrifter och allmänna råd ska tills vidare fortsatt följas.

Tennis.se/coronavirus

Senarelagd start för Svenska Tennisserierna 

Svenska Tennisserierna och övrigt seriespel är tills vidare uppskjutet. Folkhälsomyndigheten och regeringen har presenterat nya restriktioner som gäller till och med 24 januari. 

Omstarten för resterande matcher i Svenska Tennisserien kommer, i bästa fall, att bli helgen 30-31 januari 2021. Eventuella matcher som är planerade tidigare är framflyttade. Alla tider och matcher hittar ni på Tävling Online. 

Slutgiltigt beslut om seriernas genomförande kommer att fattas av Svenska Tennisförbundets styrelse i slutet av januari, beroende på hur situationen utvecklas och vilka restriktioner som gäller fortsättningsvis.

 

Skribent: Johan Sjögren
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på... 

    

RM På gång !

Här betäller du priser

 

 

  Tävlings information

                                                                          Utvärdering SO Tour 

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel STL

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ola.svantesson@gmail...

Se all info