Hoppa till sidans innehåll

Svenska Tennisförbundets Årsmöte

30 APR 2019 13:24
Vid årsmötet i samband med förbundsstämman i Göteborg lördagen den 27 april omvaldes Thomas Wallén som ordförande i Svenska Tennisförbundets styrelse för ytterligare ett år.
  • Uppdaterad: 30 APR 2019 13:24

Tio laddade delegater från Tennis Syd värmde upp med eget styrelsemöte innan Svenska Tennisförbundets årsmöte öppnades i Göteborg 26 - 27 april. Fredagens dragningar höll sig kring det gemensamma arbetsnamnet Tillsammans blir vi bättre. Ordförande Thomas Wallén höll en ingress där han på ett förtjänstfullt navigerade runt i Tennis Sverige och lyfte fram många positiva exempel från klubb och projektarbete. 

Vid föregående förbundsmöte utsågs en arbetsgrupp som fick i uppdrag att beskriva hur svenska klubbars medlemstal skall växa. I nuläget är vi ungefär 110000 medlemmar och målet är satt till 170000. Efter en dragning av gruppen blev det möjligheter till frågor, synpunkter mm. Svensk Tennis Syd är som bekant väldigt positiva till ett fortsatt främjande för rabatt på medlemsavgiften för familjer vilket framfördes till gruppen. Både Hans Corin och Janne Immonen framförde motiv för ett bibehållande av rabatten, regionen tror att det är en viktig faktor för ökning av medlemstalet.

Efter medlemsgruppens framförande släpptes tävlingsansvarige Henrik Odervall fram på podiet. Bengt Helmersson och Henrik hade tittat på en ny flödesmodell för att stimulera svensk tävlingstennis. Presentationen var uppskattad, skall bli intressant att få följa fortsättningen. 

Svensk Tennis Syd hade vid föregående förbundsmöte motionerat om ett gemensamt ramverk för tävlingstennisen där bland annat startavgifterna skulle utredas. Henriks och Bengts presentation skall ses som ett nytänk kopplat till motionen - vi bevakar fortsättningen.

Fredagen avslutades med att Christer Sjöö, GS blickade framåt, Färdriktning och Färdplan 2030 - det är dags att börja jobba med frågan aktivt. Det nybildade verkställande utskottet där alla regionerna medverkar med operativt representation har fått i uppgift att ta fram ett förslag på färdriktning och färdplan - Spännande! 

På lördagen startade sedan Thomas Wallén med en dragning av de förbundsförslag som årsmötet skulle avhandla. Avseende ny avgiftsstruktur så redigerade förbundet sitt slutliga förslag, den regionala avgiftsstrukturen släppte förbundet, dvs. varje region sätter sin egen avgiftsstruktur. Däremot behöll förbundet sin syn på avgiftshantering av riksavgiften en rak/platt avgift utan rabatt. Svensk Tennis Syd genom Han Corin begärde bordläggning av förslaget för fortsatt utredning vilket ej gav bifall. Voteringen som begärdes gick i förbundets favör, dvs förslaget antogs.

Mötet röstade sedan igenom avgiftshöjningen på 5 SEK, Tennis Syd var här ensamma att rösta emot höjning med de motiv som framfördes på regionens årsmöte. 

Slutligen var forum helt överens om antagande av kvoteringsförslaget där stadgarna ändras. Kvinnlig representation skall uppfyllas initialt på förbundsnivå och därefter på regionsnivå. 

Thomas Wallén omvaldes som ordförande i Svenska Tennisförbundets styrelse för ytterligare ett år. Bland övriga val kan nämnas att Alexander Hartman ej ställde upp för omval och ersattes av Åsa Hedin med väldigt bred näringslivserfarenhet. 

Bland utmärkelserna var Tennis Syd representerat genom Tabergsdalens TK som erhöll Mackés trofé för sina insatser inom barn- och ungdomsidrotten. Fair Play TK erhöll åter igen utmärkelsen som största Svenska Tennisklubb. Stort grattis till dessa föreningar.

Thomas Wallén kunde avrunda en innehållsrik helg och ta fasta på den positiva grundton som råder ute i Tennis Sverige. Debatten och dialogen är igång för att organisera Svensk Tennis framtida organisation. Svensk Tennis Syd är en aktiv spelare och kommer även framgent att aktivt representera regionens klubbars åsikter.

 

 

 

 

 

 

Skribent: Johan Sjögren
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners

  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info