Hoppa till sidans innehåll

Svensk Tennis Syds Tränarträff samlade tränare från 25 klubbar

25 OKT 2018 18:00
Tennis Syds andra tränarträff för året genomfördes torsdagen den 25 oktober på Fair Play Stadion i Malmö och samlade över 50 tränare från 25 av regionens klubbar. Temat för dagen var klubbens basverksamhet.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2018 18:00

Tennis Syds tränarträff på Fair Play Stadion i Malmö samlade över 50 tränare från 25 klubbar. Träffen inleddes med att Johan Sjögren och Magnus Hansson rapporterade om Tennis Syds höstaktiviteter samt om nästa års verksamhet som kommer att följa nuvarande färdplan för 2018-20 vars huvudfokus ligger på matchspel, utbildning och föreningsutveckling. Programmet för 2019 kommer att presenteras under december.  

René Lindberg följde sedan upp med att berätta om KLTK´s grundskola för spelare mellan 6-11 år. Efter Renés mycket intressanta och uppskattade föredrag informerade Ola Mårtensson, SvTF´s barn och ungdomsansvarig om bl.a. idrottslyftet, olika projekt som förbundet är igång med så som Street Tennis och Multi Skills samt att förändringar är att vänta när det gäller Elite Hotels Next Generation. Fair Play TK´s nya sportchef David Gustafsson presenterade klubbens imponerande verksamhet och dess policys medan kollegorna Hussein Ftouni och Piotr Rogowski berättade om klubbens intern spel samt om Sveriges största tennisskola. Därefter var det dags för vår landslagstränare för 14 och 16 åringar Fredrik Hörnell att berätta om förbundets satsningar på juniorsidan, om europeisk juniortennis samt vad representanter från Franska Tennisförbundet berättade under förra veckans Tennis Europé konferens i Nice. Frankrike är och har varit under många år bäst i Europa på juniorsidan. Avslutningsvis fick vi höra av Daniel Ekman om MATCHi´s Träningsplanerare/IT-stöd för kurshantering. Här finns det mycket tid att vinna som förhoppningsvis innebär att vi kan få ännu mer tid till arbetet på banan. 

Stort tack till alla tränare, våra föredragshållare och till personalen på Fair Play Stadion som alla bidrog till en trevlig och givande dag tillsammans. 

 

Skribent: Johan Sjögren
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info