Hoppa till sidans innehåll

Svettiga tränare när Kenneth kom på besök

09 DEC 2015 14:20
I maj var Kenneth Bastiens på besök i Tennis Syd för en workshop i samband med regionsfinalen av SEB Next Generation Cup i Jönköping. I fredags var det dags igen, denna gång i Växjö och med nytt deltagarrekord, 75 anmälda tränare.
  • Skapad: 09 DEC 2015 14:20

Kenneth pratar om Multiskillz som fritt översatt till svenska betyder multifärdigheter. Han och många med honom menar att detta är en förutsättning för att kunna bli en duktig tennisspelare. Har du inte fått träna de fysiska grunder såsom rytm, balans, rumsuppfattning, reaktion mm. i tidig ålder är det nästintill omöjligt att  lära sig en idrott som tennis som är en så kallad open skill idrott.

Hela föreläsningen genomfördes praktisk så det var nog många av tränare som vaknade upp med träningsvärk på lördagen. Inte nog med att övningarna var ansträngande de var också utmanande, lockade till många skratt och skapade en teamkänsla.

Tennis Syd har nu för avsikt att arbeta vidare med Kenneth och Multiskills. Planen är att skapa licensierade Multiskillsklubbar i Tennis Syd under 2016. Hur detta skall ske återkommer vi till i början av nästa år...

Under dagen medverkade också Bertil Sundman fårn Tennis Norr och presenterade Tennis Express. Ett enkelt och bra sätt att introducera tennisen för vuxna.

Skribent: Christer Sjöö

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info