Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsledarutbildning i Båstad

23 SEP 2020 11:36
Tävlingsledarutbildningen är första steget i den svenska tävlingsledarutbildningen. Utbildningen riktar sig till dig som hjälpt till vid klubbens tävlingar och nu vill börja ta ett större ansvar.
  • Uppdaterad: 23 SEP 2020 11:36

Den 19-20 september utbildades 16 st nya tävlingsledare, klubbar som var representerade Malmö TK, Söndrums TK, Fair Play TK, Värnamo TK; Vimmerby TK, Lugi TK och Höllvikens TK.

Tävlingsledarutbildningen är första steget i den svenska tävlingsledarutbildningen. Utbildningen riktar sig till dig som hjälpt till vid klubbens tävlingar och nu vill börja ta ett större ansvar. Du behöver veta hur tennis spelas och känna till hur tävlingar arrangeras.

Efterföljande steg i tävlingsledarutbildningen är Förbundstävlingsledarutbildningen och Elittävlingsledarutbildningen. Det finns även en internationell tävlingsledarutbildning på flera nivåer som arrangeras av Internationella Tennisförbundet.

Rekommenderad lägsta ålder är 15 år. Det är tvådagarskurs där andra dagen i sin helhet består av Matchledarutbildningen. För att bli utbildad tävlingsledare krävs närvaro på båda dagarna.

Utbildningen avslutas med ett skriftligt prov. Där testas teorikunskaperna med tyngdpunkt på Tennisspelets regler och Tillämpningar och Spelarkoden samt matchledarkunskap. 

Kursledare och utbildare var Magnus Hansson.

Utbildningen består av självstudier, diskussion och övningar. De teoriavsnitt som behandlas är Tävlingsformer och förutsättningar, Förberedelser inför tävling, Anmälningshantering och lottning, Matchplanering och Problem på Banan. Utbildningen inriktar sig inte mot datorlottningsprogram utan man får lära sig teorin bakom, t ex att göra en lottning för hand. Vi använder en kategori 3 tävling med frilottning som övningsexempel från planering till lottning och genomförande.

Efter utbildningen kan du vara assisterande tävlingsledare hemma i klubbtävlingarna (kat 3-4)

Verkar detta spännande och intressant så arrangerar SvTF Syd ännu en Tävlingsledarkurs Grund och den går vår utbildningshelg 28-29/11. Här ser du mer info om kursen.

Ett stort tack till alla deltagare som under helgen varit med på kursen.

 

Skribent: Magnus Hansson
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på... 

    

RM På gång !

Anmäl dig här

Här betäller du priser

 

 

  Tävlings information

                                                                          Utvärdering SO Tour 

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel STL

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ola.svantesson@gmail...

Se all info