Hoppa till sidans innehåll

Vi är bäst i Öresund!

04 MAJ 2015 14:27
I helgen avgjordes den andra upplagan av Slaget om Öresund. Sexton deltagare från respektive region (Tennis Syd och Sjaellands Tennisforbund) kämpade hårt om pokalen på grusbanorna i Båstad och Skummeslöv.
  • Skapad: 04 MAJ 2015 14:27

Det svenska laget som bestod av fyra 13 och 15 åringar i respektive ålder och kön hade lottats fram bland de "bästa" spelarna i regionen. Tillsammans bildade de Tennis Syds lag och spelade singel/dubbel och mixdubbel.

Spelformen var också lite annorlunda där varje match spelades i två set på tid där varje set avslutas med ett tiebreak. Startpoängen i tiebreaket var densamma som gamereultatet i de två seten.

I fjol förlorade Tennis Syd relativt stort men var i år ännu bättre förberedda och lyckades vinna med 68-60 och därmed säkra att pokalen får stå och glänsa på svensk mark tills att det blir dags för en ny batalj 2016.

Stämningen bland deltagarna var hög och även ledarstabeln som denna gång bestod av Ola Mårtensson, David Gustafsson, Edwin Sjögren och Josephine Bergman gjorde sitt yttersta för att hjälpa spelarna såväl på som utanför banan.

Slaget om Öresund är ett utbyte där vi testar nya tävlingsformer, skapar lagkänsla såväl inom som utanför det egna laget och självfallet utvecklar spelarna på tennisbanan. Det är inte bara Öresundbron som knyter ihop våra länder, Slaget om Öresund fungerar också som en "brobyggare".

DSC07467

Skribent: Christer Sjöö

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                                                                 

                                                                                         Utvärdering SO Tour 2021

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel 

Våra Samarbetspartners

  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info