Hoppa till sidans innehåll

Vila i frid, Janne

11 MAR 2022 14:49
Vi nåddes igår av beskedet att Janne Immonen, klubbchef Fair Play TK och styrelseledamot i Svenska Tennisförbundet Syd hade gått bort.
  • Skapad: 11 MAR 2022 14:49

Vi nåddes igår av beskedet att Janne Immonen, klubbchef Fair Play TK och styrelseledamot i Svenska Tennisförbundet Syd hade gått bort.

Janne hade vigt sitt liv åt tennisen under många år och var insatt i en otrolig bredd av frågor inom tennisen och följde dessutom resultaten på många arenor runt om i världen på olika nivåer. Få var så insatta i tennisen som Janne.

 

Janne började sin tennisbana i Trelleborg på 70-talet och jag var en av hans första tränare på den tiden. Han har sedan under ett antal år arbetat i olika Skånska klubbar tills han för drygt 20 år sedan blev ansvarig för Fair Play Tennisklubb. Under åren sedan dess har Fair Play gått från en vanlig tennisklubb till Sveriges största tennisklubb och med en av de förnämsta sportanläggningarna i Sverige.

Här finns tennis inne och sedan förra året en fantastisk uteanläggning för tennis. Men det finns också gym, rehabspecialister, innebandy, padel mm i en ständigt föränderlig anläggning som följer trender och behov.

Förutom att vara en stor breddklubb och den största klubben i Sverige sett till medlemsantalet så har klubben även nått fantastiska resultat i seriespel på alla nivåer, tävlingsspel på alla nivåer och en stor tennisskola. Janne har engagerat sig i Tennis på Gatan och delat ut mängder med utrustning och träningstimmar till de som inte har resurser i Malmöområdet. Fair Play har stöttat flera andra klubbar i närområdet genom åren på olika sätt för att generöst bidra till bättre förutsättningar i dessa klubbar.

Allt detta har varit möjligt genom att Janne har lagt enormt med tid och engagemang för att allt detta skulle vara möjligt.

Janne har under många år dessutom varit en del av Svenska Tennisförbundet Syd som styrelsemedlem. Med bred kompetens och intresse för utveckling har han varit en viktig del av Regions Syd’s utveckling de senaste åren.

Janne var en kravställare men alltid med en vänlig underton. Han var varm men bestämd. Han hade lätt till skratt och ställde krav och provocerade vilket inte alltid uppskattades men han fanns alltid där med ett stort leende för att kunna diskutera hur han resonerade.

Vi är väldigt många som kommer att sakna Jannes driv, humor och engagemang.

 

Våra tankar går givetvis framförallt till Jannes hustru Annica och deras två barn.    

 

För Svenska Tennisförbundet Syd

Ola Svantesson

Ordförande

Skribent: Magnus Hansson
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på... 

    

RM På gång !

Här betäller du priser

 

 

  Tävlings information

                                                                          Utvärdering SO Tour 

 

Börja Tävla

Tävlingskalendern

Seriespel STL

Våra Samarbetspartners  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ola.svantesson@gmail...

Se all info