Hoppa till sidans innehåll

Utbildningsläger


SvTF Syd genomför flertalet Next Generation Utbildningsläger för spelare från 10 till 14 år (se Tennis Syds program). 

Huvudsyftet med SvTF Syds läger är att utbilda och inspirera spelare för vidare satsning. Fokus ligger på spelförståelse, taktik och att ge spelarna olika tips i samband med poängspel i både singel och dubbel. 

Uttagningskriterierna är förmåga, ansträngning och attityd för spelare över 12 medan klubbarnas egna rekommendationer utifrån vissa kriterier gäller för spelare under 13 år.

2019 

SvTF Syd har under 2019 genomfört 16 Regionala Next Generation Utbildningsläger för spelare från 11 till 14 år på Södras Climate Arena med stöd av Idrottslyftet och Wilson.Totalt har ca. 250 spelare deltagit. Därutöver har också flertalet Lokala Next Generation Utbildningsläger genomförts för 10 åringar i Småland och Halland.

Huvudsyftet med SvTF Syds NG Utbildningsläger var att utbilda och inspirera spelarna för vidare satsning. Fokus under alla läger har legat på spelförståelse, taktik och olika speltips för både singel och dubbel. Stort tack till Idrottslyftet, Wilson och Idrottsförbunden i Småland och Halland för gott samarbete och stöd under 2019.

Tränarstaben har under året bestått av Lars-Anders Wahlgren, Leo Öberg, Oscar Forsell, Ola Kristiansson och Johan Sjögren. SvTF Syds strävan har varit att använda oss av välutbildade tränare i en kombination mellan tränare med lång erfarenhet och unga talangfulla tränare.

 

  

Uppdaterad: 05 APR 2017 15:42 Skribent: Johan Sjögren

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

                                               SVTF Syds Regions Race, Poängställning

 

Så anmäler du dig 

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel (från 1/9-2018) 

► Seriespel (till och med 31/8-2018) 

Våra Samarbetspartners

  

  

Wilson

  

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706113925
E-post: This is a mailto link

Se all info